Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Het kan zo overweldigend klinken om zelfs maar te beginnen, laat staan te weten wat het inhoudt. Vanaf het allereerste begin is het gewoon een aanpasbaar tijdschrift dat bedoeld is om zelforganiserend te zijn. Zie het als een planner of agenda; afhankelijk van hoe u het gebruikt, kan het formaat worden gewijzigd, afhankelijk van hoe u het persoonlijk gebruikt.

Wat is een bulletjournal?

Het belangrijkste voordeel van een bullet journal is het bijhouden van de tijd. Je hebt de luxe om in een dagboek te kunnen schrijven en tegelijkertijd de tijd bij te houden die je besteedt aan elke activiteit, project, idee en al het andere waarvan je denkt dat het relevant is. Dit maakt het ongelooflijk eenvoudig om te plannen wat u voor de dag, week, maand of jaar moet doen. Als je doorgaat met het gebruiken van je bullet journal, zul je je realiseren dat je eigenlijk een reeks plannen en notities aan het samenstellen bent waar je vervolgens naar terug kunt gaan wanneer je je eigen notities wilt herzien en herzien. Bovendien is het bijhouden van de tijd een geweldige manier om te stoppen met uitstellen.

Ten slotte zijn bulletjournals perfect om je toekomst te plannen. Veel mensen merken dat het plannen van hun leven en hun toekomst met behulp van een dagelijks dagboek veel effectiever en efficiƫnter is dan het gebruik van kladblokpapier en kleurpotloden, alles opschrijven in een spiraalvormig notitieboekje en niets anders opschrijven dan takenlijsten en verlanglijstjes. Het gebruik van je bullet journal om je toekomstige gebeurtenissen op te schrijven is een geweldige manier om op schema te blijven met je doelen en ambities. En aangezien de pagina's uiteindelijk oud zullen worden, zul je merken dat je ernaar uitkijkt om die delen van je toekomst die je dagelijks hebt opgeschreven opnieuw te bezoeken.

Klik door naar de website: http://mylovelynotebook.nl/