Honing

Hoe honing te kiezen en op te slaan

Honing is een zoete, geconcentreerde energiebron, een oeroude volksremedie en een actief ingrediënt in schoonheids- en huidverzorgingsproducten. Het is ook een veelzijdige vervanging voor suiker in recepten en een natuurlijke manier om de energie van uw kinderen te stimuleren.

Zorg dat het puur is!

Rauwe honing wordt minimaal verwerkt en houdt meer stuifmeel, enzymen en voedingsstoffen vast. Gefilterde honing daarentegen heeft een reeks zware behandelingen ondergaan en verliest deze componenten.

Controleer de kleur en smaak:

Net als wijn hangt de smaak van honing af van de bloemen waarvan het is gemaakt, dus het kan fruitig, bloemig of houtachtig smaken. Kies voor een sterkere smaak donkerder gekleurde variëteiten.

Zoek naar True Source gecertificeerde honing:

Zorg er bij het kopen van een fles honing voor dat deze is gelabeld met het True Source-programma. Deze certificering door derden zorgt ervoor dat het product ethisch en legaal is verkregen en dat het afkomstig is van waar het op het etiket staat.

Geniet ervan in de keuken:

Honing is een goedkoop, gemakkelijk op te slaan, gezond alternatief voor suiker nuttige informatie op deze site. Het kan worden geroerd in thee, koffie, cacao, limonade en smoothies om hun smaken te versterken. Het is ook een geweldige spread voor koekjes, toast, bagels, muffins en pannenkoeken.

Bewaar het in een strakke, afgesloten container:

Vanwege het lage vochtgehalte en de sterke zuren bederft honing niet als deze op de juiste manier wordt bewaard, zelfs niet bij warm weer. Als het echter kristalliseert, moet je het in een pan met warm water plaatsen totdat het weer vloeibaar is. Als je dit proces wilt vermijden, bewaar het dan bij een koelere temperatuur van 25 graden Celsius (77 graden Fahrenheit).

Meer weten? Klik dan hier: Natuurlijk Westland