10 tips om radiatorbekleding mee naar huis te nemen

10 tips om radiatorbekleding mee naar huis te nemen

10 tips om radiatorbekleding mee naar huis te nemen

Radiatorbekleding kan een stijlvolle manier zijn om een vermoeide oude radiator te bedekken. Deze materialen helpen niet alleen om de omvangrijke kachels te verbergen, maar ze kunnen ook de hoeveelheid warmte die ze verliezen verminderen. U kunt kiezen tussen zwarte of witte bekleding die bij uw interieur past. Je kunt ze ook op maat laten maken als je de exacte afmetingen van je radiator niet hebt. U kunt er ook voor kiezen om ze op maat te laten maken zodat ze perfect passen klik.

radiatorbekleding thuis

Om een radiatorafdekking te installeren, moet u de grootte van de opening meten en de MDF op maat snijden. U hebt ongeveer 15 cm MDF nodig om een radiator van standaardformaat te bedekken. Je hebt ook een vormstuk en een metalen scherm nodig. Zodra u de juiste afmetingen heeft, kunt u de nieuwe radiatorafdekking monteren. Als u klaar bent met het installeren van de nieuwe radiatorafdekking, veegt u deze eenvoudig af met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen.

U kunt desgewenst een op maat gemaakte radiatorhoes kopen. Dit is een goedkope manier om uw radiator af te dekken zonder de kosten van het inhuren van een professional. Het is ook gemakkelijk te installeren, omdat de stukken al zijn bevestigd. U moet de stukken kopen en ze met een schroevendraaier bevestigen. Nadat de radiatorafdekking is gemonteerd, gebruikt u een nietpistool om de afscherming te bevestigen. Het is het beste om plaatstaal te gebruiken als je wat warmte terug in de kamer wilt reflecteren.

Meer info over dit artikel: https://radiatorombouwopmaat.nl/